22024Haz

Güneş Kremi ile Fondöten Kullanımında Doğru Sıralama

Cilt bakımı rutininin en önemli adımı düzenli güneş koruyucu kullanmaktır. Eğer makyaj yapıyorsanız, fondöten ile güneş koruyucunun doğru sırayla uygulanması cildinizin hem korunmasını hem de makyajınızın daha iyi görünmesini sağlar.

Öncelikle temiz ve nemlendirilmiş cilde koruyucu sürülmelidir. Koruyucunuz ile fondöteninizin yapılarının aynı olmasına dikkat etmelisiniz. Yani, güneş koruyucunuz su bazlı ise fondöteniniz de su bazlı, yağ bazlı ise fondöteniniz de yağ bazlı olmalıdır. Eğer birbiriyle uyumsuz, farklı bazda ürünler kullanıyorsanız, önce güneş koruyucunuzu sürün, kuruması ya da emilmesi için 5-10 dakika bekleyin, sonra fondöteninizi uygulayın. Aksi takdirde, ürünler birbiriyle uyum sağlamayıp kalıntılar bırakabilir ve soyulmalar olabilir.

Bir diğer dikkat etmeniz gereken konu, yeterli SPF elde etmek için yeterli miktarda ürünü sürmek ve cilde yerleşmesi, aktive olması için beklemektir. Gün içinde SPF uygularken makyajınızın bozulmasını istemiyorsanız, yüzünüze toz formda bir güneş koruyucu sürmek uygun olur.

Makyaj rutininizde güneş kremini nemlendiriciden sonra ve makyaj bazından önce uygulayarak, cildinizi korurken kusursuz bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu sıralama, cildinizi UV ışınlarından korurken, makyajınızın da mükemmel görünmesini sağlar.